Hodinárov učeň na Magio pláži

Stála scéna letného kina Bažant Kinematograf na bratislavskej Magio pláži má už svoje pevné miesto v letnom kultúrnom programe hlavného mesta. Doterajšie filmové projekcie navštívilo v priemere okolo 500 divákov na jedno predstavenie, a to aj napriek viacerým chladnejším či daždivým večerom. Najväčšiemu záujmu divákov sa tešili tituly Teroristka (r. R. Bajgar), Loli paradička (r. R. Staviarsky, V. Staviarsky), v premiére uvedený aj s delegáciou tvorcov, a otvárací film Bohemian Rhapsody (B. Singer, D. Fletcher). Pre nepriaznivé počasie bola zrušená len jedna projekcia, film Máme pápeža! (r. N. Morreti).

K záveru sezóny na sobotu 10. augusta pripravil Bažant Kinematograf na Magio pláži špeciálny filmový večer – v Hodinarovucen resizeexkluzívnej predpremiére uvedie novú pôvodnú česko-slovenskú rozprávku Hodinárov učeň. Divákom film predstaví aj zaujímavá a početná delegácia tvorcov: režisérka Jitka Rudolfová, herci Dana Droppová, Michal Balcar, Éva Bandor, Jana Plodková a Jakub Žáček, český producent Pavel Berčík, slovenské koproducentky Zuzana Mistríková a Ľubica Orechovská a členovia štábu Richard Müller (zvuk) a Marek Cpin (kostýmy a výtvarná spolupráca). Tvorcovia budú pred projekciou k dispozícii pre individuálne rozhovory. Do slovenských kín film vstúpi 12. septembra 2019 a uvedie ho Bontonfilm. Letné kino Bažant Kinematograf na Magio pláži oficiálne uzavrie svoju tohtoročnú sezónu v pondelok 12. augusta oscarovským hudobným filmovým hitom Zrodila sa hviezda (r. B. Cooper).

Filmové retroautobusy Bažant Kinematografu precestovali od 1. júla doteraz 17 slovenských miest. Najnavštevovanejším filmom je zatiaľ debut Martina Horského Ženy v behu. Najväčšiu návštevnosť Bažant Kinematograf zaznamenal doteraz v Trnave (3 500 divákov), v Banskej Bystrici (2 500 divákov) a v Novom Meste nad Váhom (2 400 divákov). V týchto dňoch sa premieta v Kysuckom Novom Meste a v Bardejove. Do konca sezóny 4. septembra autobusy navštívia ešte 13 miest.

Projekcie na Magio pláži sa začínajú o 21:00. Viac: www.kinematograf.sk a www.magioplaz.sk

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.