Trafikant (SRN/Rakúsko 2018)

TrafikantDer Trafikant
Dráma, 114 minút
Scenár: Klaus Richter, Nikolaus Leytner. Réžia: Nikolaus Laytner. Kamera: Hermann Dunzendorfer. Strih: Bettina Mazakarini. Hudba: Matthias Weber. Hrajú: Simon Morze, Bruno Ganz, Johannes Krisch, Emma Drogunova, Karoline Eichhorn, Michael Fitz, Regina Fritsch, Tobias Ofenbauer, Angelika Strahser, Erni Mangold a ďalší.
Slovenská premiéra: 4. júla 2019
Na konci tridstiatych rokov príde do hlavného mesta Rakúska prostý a naivný vidiecky mladík Franz Huchel (Simon Morze), aby sa vyučil v obchodníckom remesle a našiel si vlastnú cestu životom. Na pozadí turbulentných politických udalostí zbiera 17-ročný Franz prvé životné i sexuálne skúsenosti, prežije lásku i nenávisť. Sprievodcom a radcom v jeho osobných zmätkoch sa mu stane stály zákazník trafiky, profesor Sigmund Freud (Bruno Ganz). Medzi oboma mužmi, ktorí sa vzdelaním, vekom a spoločenským postavením nemôžu viac odlišovať, vznikne neobyčajné priateľstvo. Doba sa však čoraz väčšmi vymyká z normálnosti a kráča v ústrety šialenstvu... Filmová adaptácia svetového bestselleru rakúskeho spisovateľa Roberta Seethaltera.
Foto: Film Europe Media Company


Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.