Rodičia pod parou (Drunk Parents)

Drunk parents alebo v preklade Rodičia pod parou pokračujú v tradícii filmov so „zlým správaním“ dospelákov, ako Bad Santa (2003 a 2016), Bad Teacher (2011), Bad Moms (2016 a 2017), a podobne. Rodičia Teagartensovi padajú z Rodicia2 resizejedného nesprávneho rozhodnutia do ďalšieho v snahe zúfalo sa dostať z problémov, v ktorých sa nachádzajú. Ako to už býva zvykom, ich situácia sa stále a ešte viac iba zhoršuje a dvojici ani len nesvitá na lepšie časy. Táto spleť udalostí tak vedie k mnohým problémom a chaosu, ako časť jedného z našich obľúbených sitcomov v štýle Priateľov alebo Dva a pol chlapa. Zmätku nielen v životoch samotných hrdinov, ale aj vo filme.

Všetci sme asi od tejto komédie s hviezdnym obsadením očakávali veľa. A možno až priveľa! Ako vo väčšine komédií, nevynímajúc Rodičov pod parou, sme všetky smiešne gagy a situácie mali možnosť vidieť už pred samotnou premiérou filmu. Rodicia3 resizeA síce, v nešťastnom traileri. Práve predčasné odkrývanie väčšiny deja a takmer všetkých dôležitých filmových scén je pri tvorbe súčasných trailerov veľkým globálnym problémom. Diváci tak ostávajú opakovane ochudobnení o kvalitnú zábavu, kvalitnú nádielku kinematografie, kvalitný filmový zážitok.

Asi vás vôbec neprekvapí, keď napíšem, že vo filme sa koniec koncov nič neudialo. A to ani po dramaturgickej, dramatickej, komickej či emotívnej stránke. Skrátka, ide len o akýsi bezduchý, prázdny príbeh s prehnane expresívnymi Rodicia9 resizehereckými výkonmi. V tomto prípade to však nie je o tom, že by väčšinu času opité postavy v podaní Baldwina a Hayek nemali šťavu. Snímka skôr vytvára dojem, akoby im uškodil práve nosný element celej produkcie – scenár. V príbehu nedostávajú správne zosynchronizovaný priestor na dokonalé predvedenie svojich talentov. Výsledkom sa tak stáva komédia, ktorá je len veľmi ťažko „pozerateľná“. Akoby tvorcovia plátali časti scenára dúfajúc, že celok ako taký nakoniec zafunguje. Nestalo sa!

Rodicia11 resizeAzda najlepšou scénou vo filme je duo dvoch farmárov?, tulákov?, bezdomovcov? v podaní komika Willa Ferrella a Colina Quinna. Tí so sebou prinášajú hlavne to najuveriteľnejšie z celého príbehu. Ich malá etudka je sprevádzaná množstvom situačného humoru. Podobným spôsobom dej ozvláštňuje aj (od čias Magic Mikea) zabudnutý Joe Manganiello. No pravdupovediac, nie som si sto percent istá, či je to zvýraznenie pozitívne alebo negatívne. Ale zdá sa, že sa skôr prikloním k druhému variantu. Každopádne, všetky tieto epizodické charaktery dej zväčša príjemne osviežili. Nejeden Rodicia5 resizedivák tak bol zaiste rád, keď si mohol oddýchnuť od utrpenia na obrazovke.

Niekoľko epizodicky koncipovaných udalostí v rozpätí jedného týždňa nám vytvárajú len ťažko uveriteľnú spleť akcií bez možnosti stotožnenia sa s hrdinami a ich aktuálnou životnou situáciou. Rodičia pod parou tak ostávajú len filmom, ktorý v konečnom dôsledku nikdy nikam a k ničomu nevedie. A ak už by aj chcel, tak sa celá ilúzia rozplynie vo vzduchu, presne ako život jednej malomeštiackej rodiny po tom, čo ostali na mizine. Celou snímkou sa tak tiahne neutíchajúca nuda a Rodicia4 resizenepomohla jej v podstate ani charizmatická dvojica Baldwin – Hayek.

Napokon mi tak neostáva nič iné, ako zhodnotiť, že film Rodičia pod parou sa spolieha výlučne len na svojich protagonistov. Tým zároveň zväzuje ruky, nohy i jazyk, takže len zázrakom si za svoje herecké výkony nezaslúžia ocenenie v podobe Zlatej maliny. Ale ktohovie, po tomto filmovom fiasku sú celkom vhodnými ašpirantmi na toto lukratívne ocenenie.

Rodicia10 resizeRodičia pod parou (Drunk Parents), USA,  2018

Dĺžka: 97 minút
Réžia: Fred Wolf
Scenár: Fred Wolf, Peter Gaulke
Kamera: Timothy A. Burton
Hudba: Andrew Feltenstein, John Nau
Hrajú: Alec Baldwin, Salma Hayek, Jim Gaffigan, Joe Manganiello, Treat Williams, Michelle Veintimilla, Natalia Ciglutti, Colin Quinn, Eddie Schweighardt, Jeremy Schinder, Ben Platt, Olivia Luccardum JoJo Kushner a ďalší
Distribúcia: Bontonfilm
Premiéra v SR: 13. júna 2019
Foto: Bontonfilm

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.