Uzly a pomaranče (ČR/SRN/SR 2019)

Uzly-a-pomarance1Orangentage
Romantická dráma, 92 minút
Scenár: Iva Procházková. Réžia: Ivan Pokorný. Kamera: Jürgen Rehberg. Strih: Andreas Baltschun, Michal Hýka, Patrik Pašš. Hudba: Jiří Hájek. Hrajú: Tomáš Dalecký, Hana Bartoňová, Emilie Neumeister, Stanislav Majer, Steffen Groth, Ewa Farna, Leoš Noha, Eva Sakalová, Anton Petzold, Jakub Čech, Ľubo Kostelný, Petra Bučková a ďalší.
Slovenská premiéra: 13. júna 2019
V živote pätnásťročného Darka (Tomáš Dalecký) sa po smrti matky všetko obrátilo naopak. Zaľúbi sa do nemeckého dievčaťa Hanny (Emilie Neumeister),voniaceho po pomarančoch, má komplikovaný vzťah s otcom (Stanislav Majer), silu a nehu venuje malej hendikepovanej sestre Eme (Hana Bartoňová). Dospievanie v odlúčenosti a kráse Lužických hôr je súčasne krásne i bolestné. V jeho živote sa však objavia kone, ktoré nie sú drahými exemplármi z dostihových stajní, ale bytosti, o ktoré sa treba starať a mať ich rád. Ani to však nestačí, ako Darek spozná na konci leta, ktoré je definitívnou bodkou za jeho detstvom. Nie je to však koniec, ale aj začiatok niečoho nového... Uzly a pomaranče sú príbehom o prvej láske voňajúcej po pomarančoch, nesmelých dotykoch, chlapčenských súbojoch o česť a najmä o koňoch. Scenár vychádza z knižnej predlohy renomovanej autorky pre mládež, Ivy Procházkovej.
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.