Chvilky (ČR/SR 2018)

ChvilkyDráma, 93 minút
Scenár a réžia: Beata Parkanová. Kamera: Martin Douba. Strih: Alois Fišárek. Hrajú: Jenovéfa Boková, Jaroslava Pokorná, Viktor Tauš, Alena Mihulová, Martin Finger, Lenka Vlasáková, Marek Geišberg, Miro Mráz, Taťjana Medvecká, Ladislav Trojan a ďalší.
Slovenská premiéra: 2. mája 2019
Anežka (Jenovéfa Boková) je mladá žena, ktorá si želá, aby vzťah s jej rodinou aj partnermi bol dobrý a pokojný, a to aj za tú cenu, že ona sama ustúpi a bude sa vyhýbať prípadným nedorozumeniam či sporom. Neuvedomuje si však, že tento pomyselný pokoj je len pokojom pred búrkou, ktorá musí skôr či neskôr prísť... Film hovorí o základných situáciách, vzťahoch a emóciách, ktoré stretávajú každého z nás. Hovorí o láske, bolesti, oddanosti, ale tiež o nádeji, že šlovek dokáže svoje zranenia premeniť na silu. Scenáristka, režisérka a autorka knižiek Beata Parkanová (1985) v roku 2015 absolvovala pražskú FAMU na Katedre scenáristiky a dramaturgie. Skôr ako sa začala venovať filmu, vyšla jej literárna prvotina, knižka Moje vtipný peklo (2005), na ktorú nadviazali ďalšie tituly vrátane knižiek pre deti. Svoju filmársku prax začala ako autorka stredometrážnych dokumentárnych či hraných filmov. Film Chvilky (2018) je jej autorským celovečerným debutom, ktorý vznikol v produkcii Viktora Tauša a bol uvedený v súťaži KVIFF 2018 v sekcii Na východ od Západu. S Viktorom Taušom ako režisérom a producentom pripravuje ďalší film Křik jako nádherná píseň, pri ktorom je autorkou scenára. Ako režisérka by na debut Chvilky rada nadviazala svojím druhým autorským filmom Slovo, ktorý pripravuje v produkcii Vojtecha Friča.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.