Víťaz Febiofestu je maďarský film Pán mora

Na záverečnom ceremoniáli vyhlásili ocenené filmy súťažnej sekcie V strede Európy, v ktorej sa stretlo 20 krátkych Panmora resizehraných, dokumentárnych, animovaných aj experimentálnych snímok zo Slovenska, Česka, Maďarska, Poľska a Rakúska. O víťazovi rozhodla medzinárodná porota zložená z filmových profesionálov z Veľkej Británie, Ukrajiny a Francúzska.

 

Hlavnú cenu spojenú s finančnou odmenou 3000 eur získal maďarsko-francúzsky animovaný film Pán Mora (Lidérc úr) režisérky, scenáristky a animátorky Lucy Tóth, ktorý mal svetovú premiéru na prestížnom Berlinale. Hlavná porota sa Sarkan resizerozhodla udeliť aj jedno zvláštne uznanie, ktoré patrí taktiež animovanému filmu – českej snímke Spolu sami (Apart) režisérky a scenáristky Diane Cam Van Nguyen. Už tradične si jeden z filmov odniesol aj Cenu divákov. Tá tento rok putovala slovensko-česko-poľskému animovanému filmu Šarkan režiséra a scenáristu Martina Smatanu, ktorý mal svetovú premiéru na Berlinale.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.