My (USA 2019)

MyUs
Horor, 121 minút
Scenár a réžia: Jordan Peele. Kamera: Mike Gioulakis. Strih: Nicholas Monsour. Hudba: Michael Abels. Hrajú: Lupita Nyong´o, Winston Duke, Shahadi Wright Joseph, Evan Alex, Elisabeth Moss, Tim Heidecker, Yshya Abdul-Mateenm Anna Diop, Cali Sheldon, Noelle Sheldon, Madison Curry, Ashley Mckoy, Napiera Groves, Lon Gowan, Alan Frazier, Duke Nicholson a ďalší.
Slovenská premiéra: 28. marca 2019
Adelaide Wilson (Lupita Nyong´o) prichádza s manželom Gabeom (Winston Duke) a dvoma deťmi, Zorou (Shahadi Wright Joseph) a Jasonom (Evan Alex) na prázdninový pobyt na chatu na kalifornskom pobreží, kde ako malá trávila prázdniny. Na prvý pohľad vyrovnaná a spokojná žena v sebe skrýva veľkú traumu z detstva a hneď po príchode v nej reťaz zdanlivo nevinných udalostí vyvolá silnú paranoju a pocit, že rodinná idylka sa veľmi skoro skončí. Predtucha sa premení na realitu, keď sa uprostred noci na príjazdovej ceste k domu objaví štvorica čudákov, ktorí na rodinu ihneď zaútočia. Desivá nočná mora je o to strašnejšia, že útočníci vyzerajú rovnako ako Wilsonovci. Majú však v rukách zbrane a neváhajú ich použiť... Prišiel, nakrútil, zvíťazil. Pred dvoma rokmi šokoval Jordan Peele celý svet provokatívnym a inteligentným hororom Uteč, za ktorého scenár dostal Oscara. Jeho ďalší film My sa slávnemu „súrodencovi“ vo viacerých veciach dosť podobá. Peeleovi sa znovu podarilo nakrútiť film, ktorý zároveň šokuje a baví, a pod hororovou nálepkou ukrýva inteligentnú a rafinovanú satiru súčasného sveta. Hlavnú postavu stvárnila držiteľka Oscara za snímku 12 rokov otrokom Lupita Nyong´o.
Foto: CinemArt SK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.