Mrazivá pomsta (Veľká Británia/Nórsko/USA 2019)

Mraziva-pomstaCold Pursuit
Akčný triler. 118 minút
Scenár: Frank Baldwin, Kim Fuoz Aakeson. Réžia: Hans Petter Moland. Kamera: Philip Øgaard. Strih: Nicolaj Monberg. Hudba: George Fenton. Hrajú: Liam Neeson, Emmy Rossum, Tom Bateman, William Forsythe, Laura Dern, Julia Jones, Raoul Max Trujillo, Domenick Lombardozzi, Aleks Paunovic, Elysia Rotaru, John Doman, Emily Maddison a ďalší.
Slovenská premiéra: 21. februára 2019
Vitajte v Kehoe,v luxusnom lyžiarskom stredisku, kde sa teplota drží na -10 °C. Polícia tu nemá toho veľa na práci – až kým vodičovi snežného pluhu Nelsovi Coxmanovi (Liam Neeson) nezavraždia syna. Stane sa tak na objednávku drogového bossa menom Viking (Tom Bateman). Smútok sa postupne mení na hnev a Nels nedokáže myslieť na nič iné, len na pomstu. Vyzbrojený ťažkou technikou a vedomosťami z detektívnych románov začne po jedného po druhom likvidovať členov kartelu. A sneh na svahoch okolo mesta postupne mení svoju farbu zo žiarivo bielej na krvavo červenú. Pomsta predsa chutí najlepšie ľadovo vychladená... Pre zaujímavosť uvádzame, kam až môže dospieť politická korektnosť v súčasnosti – newyorskú premiéru snímky zrušili len dve hodiny pred začiatkom, a to pre rasistickú poznámku Liama Neesona, ktorý sa v rozhovore pre The Independent priznal že chcel zabiť černocha, keď sa dozvedel, že jeho kamarátku znásilnil muž čiernej pleti. Kauza mala negatívny dopad aj na počiatočný nízky divácky záujem...
Foto: Forum Film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.