Ostrým nožom (SR 2019)

Ostrym-nozomBy a Sharp Knife
Dráma, 89 minút
Scenár: Teodor Kuhn, Jakub Medvecký. Réžia: Teodor Kuhn. Kamera: Denisa Buranová. Strih: Pavel Hrdlička ml. Hudba: Michal Novinski. Hrajú: Roman Luknár, Ela Lehotská, Miroslav Krobot, Marián Mitaš, Ela Štefunková, Dávid Hartl, Denis „Moloch“ Domaracký, Ľubomír Paulovič, Jana Oľhová, Sáva Popovič, Roman Grigely, Jana Valocká, Zuzana Šebová a ďalší.
Slovenská premiéra: 21. februára 2019
Ľudovít Benko (Roman Luknár) prišiel o jediného syna (Dávid Hartl) po útoku neonacistov. Pre nefunkčný súdny systém však páchateľov prepustia na slobodu a Ľudo sa všetkými silami usiluje dosiahnuť ich opätovné zadržanie. Bojuje s apatickou políciou, oportunistickou sudkyňou, ale aj s faktom, že svojho syna dostatočne nepoznal a nebol mu oporou. Čím väčšmi sa sám viní z jeho smrti, tým viac sa rozpadá jeho vzťah s manželkou Zuzanou (Ela Lehotská) a dcérou Jankou (Ela Štefunková). O to úpornejšie sa snaží sám zasahovať do vyšetrovania. Keď sa však dozvie, že za synovou smrťou nestál náhodný útok extrémistov, ale organizovaná zločinecká skupina, uvedomí si, že stojí proti nepriateľovi nad svoje sily. Pokúsi sa zachrániť aspoň tp, čo mu ešte ostalo – vlastnú rodinu... Tvorcovia snímky sa voľne inšpirovali vraždou študenta Daniela Tupého v roku 2005, za ktorú nebol (nepochopiteľne) nikto odsúdený. Premiéra snímky je presne rok po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, čo zvyšuje jej apel...
Foto: Continental fim

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.