Alita: Bojový anjel (USA/Kanda/Argentína 2019)

Alita-Bojovy-anjelAlita: Battle Angel
Akčný sci-fi triler, 122 minút
Scenár: James Cameron, Laeta Kalogridis, Robert Rodriguez (podľa komiksu Jukita Kišira). Réžia: Robert Rodriguez. Kamera: Bill Pope. Strih: Stephen E. Rivkin. Hudba: Junkie XL. Hrajú: Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connelly, Mahershala Ali, Ed Skrein, Jackie Earle Haley, Keean Johnson, Jeff Fahey, Eliza Gonzáles, Ed Skrein, Casper Van Dien, Lana Condor, Leonard Wu a ďalší.
Slovenská premiéra: 14. februára 2019
Svet vzdialenej budúcnosti nie je ideálnym miestom pre život, napriek tomu v ňom žijú ľudia, ktorí nezištne pomáhajú iným. Ako napríklad kyberdoktor Ido (Christoph Waltz), ktorý prehľadáva skládky, kde hľadá funkčné súčiastky, aby ich implantoval ľuďom, čo o časti tela prišli. Tak objaví Alitu (Rosa Salazar), poničeného kyborga so srdcom a dušou dospievajúceho dievčaťa, a vráti jej život. Po prebudení Alita vôbec nič nevie. Nepamätá si svoju minulosť, nespoznáva svet okolo seba, ale okamžite nasáva enormné množstvo nových informácií. So životom vrstovníkov Alitu zoznamuje Hugo (Keean Johnson), mladý rebel s motorkou, ktorý jej od prvého stretnutia mimoriadne imponuje. Vďaka svojej zvedavosti spozná Alita aj odvrátenú stránku mesta Iron City, v ktorom s doktorom Idom žije. Fyzickou konfrontáciou s podsvetím v sebe objaví mimoriadne smrtiace schopnosti. V tej chvíli sa dostane do hľadáčika skupiny nájomných zabijakov, ktorí terorizujú mesto, ale teraz dostali jedinú úlohu– nájsť a zničiť Alitu. Z obyčajného kyberdievčaťa sa stane bojový anjel. A konečne si spomenie, aké je jej poslanie...
Foto: CinemArt SK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.