Trhlina (SR 2019)

TrhlinaMysteriózny triler, 111 minút
Scenár: Tomáš Bombík (podľa predlohy Jozefa Kariku). Réžia: Peter Bebjak. Kamera: Martin Rau. Hrajú: Matej Marušin, Mária Bartalos, Dávid Hartl, Tomáš Maštalír, Juraj Loj, Tomáš Mischura, Martin Šalacha, Emanuel Hason, Ondrej Hraška, Jaroslav Mottl, Ela Lehotská a ďalší.
Slovenská premiéra: 24. januára 2019
Nezamestnaný absolvent Igor (Matej Marušin) objaví záznamy výpovedí psychiatrického pacienta Waltera Fischera (Martin Šalacha). Ten pred sedemdesiatimi rokmi záhadne zmizol v pohorí Tribeč a keď sa po vyše dvoch mesiacoch rovnako záhadne objavil, mal na tele čudné popáleniny a zranenia. Bol dezorientovaný, nedokázal vysvetliť, čo sa mu stalo a už nikdy sa nespamätal. Igor pátra ďalej a s údivom zisťuje, že Fischerov prípad nie je ojedinelý. Zmienky o tajomnom miznutí ľudí v pohorí Tribeč siahajú hlboko do histórie. Hrôzostrašných prípadov pribúda a odhaľujú skutočnosti, ktoré sú desivejšie než akákoľvek fantázia. Na výprave do tribečských lesov, ktorú zorganizuje s priateľkou Miou (Mária Havranová), záhadológom Andrejom (Dávid Hartl) a cynickým skeptikom Dávidom (Tomáš Maštalír), zažijú čosi vymykajúce sa chápaniu. Spočiatku nevinné pátranie sa končí tragicky. Toto tajomstvo má totiž príšerne ostré zuby... Snímka Trhlina je na slovenské pomery výnimočná nielen tým, že súčasne vznikol aj trojdielny televízny miniseriál, ale predovšetkým preto, že sa zaoberá mysterióznou slovenskou záhadou, hoci skeptici považujú tento mýtus za prinajmenšom problematický a prifarbený.
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.