Jurský svet: Zánik ríše (USA/Španielsko 2018)

Jursky-svet-Zanik-riseJurassic World: Fallen Kingdom
Akčný dobrodružný, 130 minút
Scenár: Colin Trevorrow, Derek Connolly. Réžia: J. A. Bayona. Kamera: Óscar Faura. Strih: Bernat Vilaplana. Hudba: Michael Giacchino. Hrajú: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Jeff Goldblum, Ted Levine, Toby Jones, James Cromwell, B. D. Wong, Rafe Spall, Daniella Pineda, Geraldine Chaplin, Peter Jason, Justice Smith, Isabella Sermon, Kevin Layne, Michael Papajohn a ďalší.
Slovenská premiéra: 21. júna 2018
Poslední ľudia opustili Isla Nubarr, ked prosperoval unikátny zábavný park Jurský svet. Teraz sa musia vrátiť späť, pretože na ostrove sa prebudila sopka a dinosaurom už po druhý raz v dejinách hrozí vyhynutie. Claire (Bryce Dallas Howard) sa z ustráchanej manažérky parku prerodila na aktivistku, ktorá chce dinosaury za každú cenu zachrániť. Owena (Chris Pratt), na ostrov ženie túžba nájsť a zachrániť Blue, inteligentného jaštera, ktorého dokázal vychovať a čiastočne aj vycvičiť, a po ktorom sa po zániku parku zľahla zem. Na Isla Nubar im však nehrozí len zožranie, ušliapanie alebo spálenie vytekajúcou lávou. Hneď po príjazde sa stanú očitými svedkami a nedobrovoľnými aktérmi falošnej hry, ktorá v konečnom dôsledku môže zmeniť život na celej planéte a vrátiť ho o desiatky miliónov rokov späť... Vo filme Jurský svet: Zánik ríše sa vracia tím, ktorý vytvoril famózny prvý diel, len režisér Colin Trevorrow posunul režijné opraty J. A. Bayonovi a spolu s Stevenom Spielbergom sa ujal role producenta. Ako spojenie so ságou Jurského parku potom pôsobí aj návrat Jeffa Goldbluma v úlohe vedca Iana Malcolma. Jurský svet: Zánik ríše je výnimočný aj v tom, že sa v ňom objavuje viac jašterov ako v prvej časti alebo v akomkoľvek diele Jurského sveta. Diváci sa, samozrejme, môžu tešiť na svojich obľúbených hrdinov – T-Rexa, brachiosaura alebo velociraptorov, ale tiež sa tu objavia druhy, ktoré ste ešte nikdy nemali možnosť vidieť.
Foto: CinemArt SK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.