Jim Gombička, Lukáš a lokomotíva Ema (SRN 2018)

Jim-Gombicka-Lukas-a-lokomotiva-EmaJim Knopf und Lukas der Lokomotivführer
Dobrodružný rodinný, 110 minút
Scenár: Dirk Ahner, Andrew Birkin, Sebastian Niemann (podľa knižnej predlohy Michaela Endeho). Réžia: Dennis Gansel. Kamera: Torsten Breuer. Strih: Ueli Christen, Ana de Mier y Ortuño. Hudba: Ralph Wengenmayr. Hrajú: Henning Baum, Solomon Gordon, Leighanne Esperanzate, Kao Chenmin, Andy Cheung, Eden Gough, Christoph Maria Herbst, Volker Michalowski, Uwe Ochsenknecht, Milan Peschel, Daryl Quon, Hon Ping Tang, Ozzie Yue a ďalší.
Slovenská premiéra: 28. júna 2018
Jim (Solomon Gordon) je úplne obyčajný chlapček s tak trochu neobyčajným príbehom. Ako malý sa ocitol v Jasmánii, malom ostrovnom kráľovstve. Jeho najlepším kamarátom je strojvodca Lukáš (Henning Baum), hrdý majiteľ parnej lokomotívy Emy. Táto nerozlučná trojica jedného dňa počúvne vábenie diaľok a pustia sa do sveta. Cesta ich zavedie do kráľovstva Mandala. Tam sa dozvedia, že cisárovu dcéru Li Si (Leighanne Esperanzate) uniesli. Nešťastný panovník (Kao Chenmin) ich poprosí o pomoc pri jej záchrane. Stopy stratenej princeznej ich zavedú až do bájneho dračieho mesta Žalmánia. Netušia, že ich dobrodružné pátranie nie je ešte na konci. Čaká ich ešte veľa skúšok, nebezpečných prekážok a tajuplných hádaniek... Vzrušujúce putovania plné fantázie vzniklo podľa rovnomennej knižnej predlohy slávneho spisovateľa Michaela Endeho. Z jeho pera pochádza jedna z najkrajších detských kníh – Nekonečný príbeh. Kniha Jim Gombička, Lukáš a lokomotíva Ema bola preložená do 33 jazykov a obľúbili si ju deti i rodičia na celom svete.
Foto: Magic Box Slovakia

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.