Prvá očista (USA 2018)

Prva-ocistaThe First Purge
Akčný triler, 103 minút
Scenár: James DeMonaco. Réžia: Gerard McMurray. Kamera: Anastas N. Michos. Strih: Jim Page. Hudba: Kevin Lax. Hrajú: Melonie Diaz, Marisa Tomei, Lex Scott Davis, Steve Harris, Lauren Vélez, Mo McRae, Chyna Layne, Patch Darragh, Mitchell Edwards, Maria Rivera, Van Jones, Geoff Schuppert a ďalší.
Slovenská premiéra: 5. júla 2018
Prežiť dvanásť hodín, počas ktorých pre vás nepohnú prstom ani policajti ani záchranári. To je cieľ potenciálnych obetí Očisty. Tí ostatní túto noc chcú využiť k beztrestnému vybitiu agresie a vyriadenie si účtov. Dnes večer to bude po prvý raz. Čo sa stane, nikto nevie, ale pekný pohľad to asi nebude. Vláda pôvodne naplánovala Očistu ako svojrázny sociologický experiment. Na zvyšok roka chce zníži úroveň kriminality pod jedno percento, a tak si vytipovala jednu veľkú mestskú štvrť, ktorá by sa so svojou mierou zločinnosti mohla bez problémov premenovať na Peklo, a v nej povolila legálnosť zločinu. Celá oblasť je, samozrejme, prešpikovaná kamerami a národ dostáva zadarmo zvrátenú reality šou, ktorá však divákov spočiatku veľmi nebaví. Štvrť je síce plná nebezpečných gangstrov a zvrátených ľudí, ale potenciálni zabijaci zatiaľ vyčkávajú. Organizátori projektu „našťastie“ počítali aj s tým a majú metódy, ako vlnu násilia zvýšiť. Stačí sem-tam zvonku poslať pár ozbrojených propagátorov Očisty. Je jasné, že kto túto noc prežije, bude iný, než bol pred ňou. Ako napr. bezohľadný vodca gangu, ktorý dá pred ochranou svojho biznisu prednosť svojim susedom, alebo dievča, hľadajúce v nočných uliciach svojho brata, ktorý se chcel tiež „zapojiť do očisty“.Úspešná hororová séria od majstrov hrôzy zo štúdia Blumhouse prichádza po troch dieloch so svojou prvou kapitolou.
Foto: CinemArt SK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.