Ulica v Palerme (Taliansko/Švajčiarsko 2013)

Ulica-v-PalermeVia Castellana Bandiera
Tragikomédia, 92 minút
Scenár: Emma Dante, Giorgio Vasta. Réžia: Emma Dante. Kamera: Gherardo Gossi. Strih: Benni Atria. Hrajú: Amma Dante, Alba Rohrwacher, Elena Cotta, Renato Malfatti, Dario Casarolo, Carmine Maringola, Sandro Maria Campagna, Elisa Parrinello, Giuseppe Tantillo, Daniela Macaluso, Marcella Colaianni, Giacomo Guernieri a ďalší.
Slovenská premiéra: 19. júla 2018
Je nedeľa popoludní a v Palerme vládne teplé a slnečné počasie, aj keď sirroco nemilosrdne fúka. Rosa a Clara sa ponáhľajú na svadobnú oslavu, ale v palermských uliciach zablúdia, až skončia v uzučkej uličke Castellana Bandiera. Oproti prichádza iné auto, plné rodinných príslušníkov Calafioreovcov. Aj v ňom sedí za volantom žena – tvrdohlavá a rázna Samira. A prichádza nevyhnutné – ani jedna zo žien nie je ochotná vycúvať a ustúpiť tej druhej. O chvíľu sa začnú schádzať okolití susedia a sledujú, kto ustúpi ako prvý, a samozrejme, začnú uzatvárať stávky. Tichý súboj dvoch žien zavretých vo svojich autách, sa ponmaly stupňuje. Obe sú tvrdohlavejšie ako poludňajšie palermské slnko a neľútostnejšie ako sirocco... Snímku nakrútila ako svoj režijný debut herečka, spisovateľka a scenáristika Emma Dante podľa svojho rovnomenného románu. Film získal nomináciu na Zlatý glóbus (2014), medzinárodnú cenu za debut na MFF Götteborg (2014), Volpiho pohár a nomináciu na Zlatého leva na MFF Benátky 2013.
Foto: Film Europe Media Company

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.