Earth: Deň na zázračnej planéte (Veľká Británia)

EarthEarth: One Amazing Day
95 minút.
Scenár: Frank Cottrell Boyce, Richard Dale, Geling Yan. Réžia: Richard Dale, Lixin Fan, Peter Webber. Kamera: DISTRIBUTÉR NEUVIEDOL. Strih: Andi Campbell-Waite. Hudba: Alex Heffes. Účinkujú: Robert Redford a ďalší.
Slovenská premiéra 2. novembra 2017
Je paradox, ak pri filme s ťažiskom na atraktívnych gýčovitých obrázkoch východov a západov slnka, roztomilučkých mláďatiek, vorvaňov, pánd, leňochodov, kolibríkov a iných osvedčených zvieracích superstars producent ani distributér neuvádzajú mená kameramanov, alebo aspoň hlavného kameramana. Celovečerný film pre kiná je totiž zostrihom populárneho dokumentárneho televízneho seriálu Zázračná planéta spoločnosti BBC a ako taký má kameramanov neúrekom. Recyklácie sa ujali hneď traja scenáristi a rovnaký počet režisérov. Hoci pramene tvrdia, že projekt je britský, meno čínskej spisovateľky, scenáristky, herečky Gelin Yan medzi autormi predlohy, rovnako ako meno kameramana a režiséra Lixin Fana medzi režisérmi, či ako meno Jackieho Chana, ktorý nahovoril do mandarínskej čínštiny sprievodné slovo, poukazuje na výrazný vplyv Krajiny vychádzajúceho slnka. S jasným zámerom osloviť najmä detské publikum kontrastuje rozhodnutie uviesť film do slovenských kín s českým komentárom Ivana Trojana.
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.