Nina (Slovenská republika-Česká republika 2017)

nina82 minút.
Scenár: Marek Leščák, Juraj Lehotský. Réžia: Juraj Lehotský. Kamera: Norbert Hudec. Strih: Radoslav Dubravský. Hudba: Aleš Březina. Účinkujú: Bibiana Nováková, Petra Fornayová, Robert Roth, Josef Kleindienst, Miroslav Pollak, Simona Kuchynková, Tomáš Klobučník
Slovenská premiéra 21. septembra 2017
Nielen Ninja, aj Nina ide do kín! Druhý celovečerný hraný film scenáristu a režiséra Juraja Lehotského, ktorý sa preslávil dokumentom Slepé lásky, po svetovej premiére v Karlových Varoch uviedol aj prestížny festival v kanadskom Toronte. Nina má 12 rokov, jej rodičia sa rozvádzajú a svet, ktorý doteraz poznala, sa jej rozpadá pred očami. Otec a mama tvrdia, že chcú pre ňu len to najlepšie, ale akoby mysleli len na seba. Nina im nerozumie, cíti sa opustená a oklamaná – nie je už takmer nič, čomu by mohla veriť. Jedinou istotou v jej svete je plávanie – dáva jej pocit pokoja a opory a nahrádza všetko, čo jej doma chýba. Keď je ohrozená jej účasť na plaveckých pretekoch, rozhodne sa pre radikálny ťah. „Chcel som plávať životom dieťaťa, pochopiť ho a prežiť jeho pocity v neľahkom období rozchodu vlastných rodičov. Téma rozpadu rodiny vo mne vytvára veľa otázok a zamyslení. Túžbou bolo nakrútiť citlivý ponor dodetského myslenia, konfrontovaný so svetom nás dospelých,“ povedal autor.
Foto: Punkchart films

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.