Učiteľka v širšej nominácii na európskeho Oscara

Pozornosť od EFA ja ďalším z mnohých medzinárodných úspechov, ktoré sprevádzajú film už od svojej premiéry v súťaži MFF Karlovy Vary v júli 2016. Film tam získal Krištáľový glóbus za najlepší ženský herecký výkon, ocenili ho aj na festivaloch v španielskom Gijóne a v Hongkongu. Zozbieral štyri Národné ceny Slovenskej filmovej akadémie Slnko v Ucitelka resizesieti, vrátane tej v kategórii Najlepší film, pridal aj Cenu divákov.

Európska filmová akadémia vybrala do širokej nominácie o Európske filmové ceny 51 filmov reprezentujúcich 31 krajín. V najbližších týždňoch prebehne hlasovanie vyše 3000 členov EFA, z ktorého vzíde užšia nominácia, ktorá bude zverejnená 4. novembra na Európskom filmovom festivale v Seville. Víťazi jubilejných 30. európskych filmových cien budú vyhlásení 9. decembra 2017 v Berlíne.

O veľkej aktuálnosti a všeobecnej zrozumiteľnosti metaforického príbehu o učiteľke, ktorá zneužíva svoje postavenie a manipuluje svojím okolím, svedčí aj fakt, že sa filmu mimoriadne darí na zahraničných trhoch. Medzinárodný predaj a prezentáciu filmu zastrešuje sales agentúra LevelK. V priebehu roka bolo uzatvorených niekoľko desiatok kontraktov, Učiteľka bola uvedená a predaná do krajín na všetkých kontinentov. Najvyšším ocenením je fakt, že film sa dostal do distribúcie vo vyše 50 krajinách a vo viacerých štátoch ho distributéri uviedli do kín dokonca v domácich jazykových mutáciách. V najbližšom období sa Učiteľka predstaví divákom v USA (30.8.), Taliansku (7.9.) a Franacúzsku (25.10).
 

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.