Glory (Bulharsko-Grécko 2016)

slavaСлава
101 minút
Scenár: Kristina Grozeva, Petar Valčanov, Dečo Taraležkov. Réžia: Kristina Grozeva, Petar Valčanov. Kamera: Krum Rodriguez. Strih: Petar Valčanov. Účinkujú: Stefan Denoľubov, Margita Gošeová, Dečo Taraležkov, Milko Lazarov, Ivan Savov, Nikolaj Todorov, Ana Bratojevová, Dejan Statulov, Christofor Nedkov a ďalší.
Slovenská premiéra 29. júna 2017
Bulharská autorská dvojica Kristina Grozevová a Petar Valčanov sa po úspechu drámy Lekcia (2015) vracajú opäť so surovou realistickou drámou zo súčasného Bulharska, s prvkami temnej frašky. Prostoduchý no dobrácky zajakavý železničný robotník Canko Petrov nájde na koľajniciach balík s veľkou sumou peňazí. Odovzdá ho polícii – a dostane sa do víru udalostí, v ktorých ho pre svoje špinavé ciele zneužívajú skorumpovaní úradníci ministerstva dopravy aj bezohľadní opoziční investigatívni žurnalisti. Canko pritom chce len jediné: dostať nazad staré ruské hodinky Slava, ktoré mu kedysi venoval otec a ktoré musel nechať na ministerstve, keď mu minister slávnostne daroval nové. V hlavných úlohách excelujú tí istí Stefan Denoľubov a Margita Goševová, ktorých poznáme z Lekcie. Slovenský distributér z nepochopiteľných príčin uvádza v slovenských kinách bulharský film Слава pod anglickým názvom Glory.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.