Kino Lumière uvedie koncert kapely Imagine Dragons

„Imagine Dragons v rámci celosvetového turné k svojmu druhému albumu Smoke + Mirrors zavítali v januári minulého roku aj do Bratislavy,“ hovorí dramaturg cyklu Miro Ulman. „Počas tohto turné vznikol záznam koncertu kapely v kanadskom Toronte, ktorý nakrútil Dick Carruthers. Naši diváci ho poznajú ako režiséra filmu Led Zeppelin: Celebration Day IMagine4 resizez roku 2012, ktorým sme pred štyrmi rokmi otvárali cyklus Music & Film v Kine Lumière. Myslím si, že i tentoraz vďaka strihu, kompozícii záberov a hre svetiel dýcha na diváka z plátna pohodová atmosféra koncertu.“ Počas turné Smoke + Mirros odohrala kapela celkovo 108 predstavení, na ktoré prišlo 265 447 divákov. Na koncerte v Toronte, ktorý videlo takmer 15 tisíc divákov, odznelo 18 piesní, a to nielen z albumu Smoke + Mirrors, ale aj hity Demons, It’s Time či Radioactive z debutového platinového albumu kapely Night Vision z roku 2012, za ktorý získali Imagine Dragons cenu Grammy. Podľa Mira Ulmana sú Imagine Dragons naživo ešte lepší než na albume. „Pôsobia zohrane, v pohode, z ich piesní ide k divákom oveľa viac energie než zo štúdiových nahrávok a spevák, 29-ročný Dan Reynolds, si zaslúži poklonu, pretože celý koncert zvláda bez jediného intonačného zaváhania,“ vysvetľuje.

 

Kapela Imagine Dragons vznikla v roku 2008. Spevák Dan Reynolds ju založil so svojím spolužiakom z Brigham Young University, bubeníkom Andrewom Tolmanom, a s Andrewom Beckom, Davom Lemkom a s Aurorou Florence. „Po niekoľkých EP vydala kapela v roku 2012 debutový album Night Visions,“ hovorí Ulman o jej začiatkoch a pokračuje: „Pieseň Radioactive získala cenu Grammy za najlepší rockový výkon a strávila rekordných 23 týždňov na vrchole rebríčka IMagine3 resizečasopisu Billboard v kategórii Hot Rock Songs. A s 3 miliónmi predaných nahrávok sa stala najpredávanejšou rockovou piesňou v digitálnej ére. Počas turné k albumu kapela už pracovala na druhej platni Smoke + Mirrors, ktorá vyšla v januári 2015. Len nedávno, 8. mája 2017, vydali Imagine Dragons tretí štúdiový album Evolve podporený singlami Believer, Thunder, Whatever It Take a vyrazili na turné,“ uzatvára Ulman.

 

Film Imagine Dragons: Smoke + Mirrors Live bolo možné vidieť na veľkom plátne počas celosvetovej jednodňovej premiéry 2. marca 2016, stredajšia projekcia je podľa Ulmana „druhá a súčasne asi posledná šanca pozrieť si ho v kine“. Kapela sa predstaví v zostave Dan Reynolds (sólový spev, sprievodná a sólová gitara, klavír, klávesové nástroje, bicie, perkusie), Wayne Sermon (sólová gitara, sprievodné vokály, mandolína), Ben McKee (basgitara, sprievodné vokály, klavír, klávesové nástroje) a Daniel Platzman (bicie, perkusie). Na turné ich sprevádzal ešte Will Wells (klavír, klávesové nástroje, sprievodná gitara, sprievodné vokály).

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.