Kráľ Artuš: Legenda o meči (USA-Austrália-Veľká Británia 2017)

kralartusKing Arthur: Legend of the Sword
126 minút.
Scenár: Joby Harold, Guy Ritchie, Lionel Wigram, David Dobkin. Réžia: Guy Ritchie. Kamera: John Mathieson. Strih: James Herbert. Hudba: Daniel Pemberton. Účinkujú: Charlie Hunnam, Astrid Bergès-Frisbey, Jude Law, Djimon Hounsou, Eric Bana, Aidan Gillen, Freddie Fox, Craig McGinlay, Tom Wu, Kingsley Ben-Adir, Neil Maskell, Annabelle Wallis, Zac Barker, Oliver Barker, Geoff Bell, Mischief John, David Beckham, Miroslav Záruba a ďalší.
Slovenská premiéra 11. mája 2017
Najčastejšie filmovaná britská legenda o meči v skale, rytieroch Okrúhleho stola a čarodejníkovi Merlinovi už opäť oživa na filmovom plátne, tentoraz v réžii Guya Ritchieho (Zbaľ prachy a vypadni!, Podfu(c)k, RocknRolla, Sherlock Holmes 1 a 2) a s rozpočtom viac než sto miliónov dolárov (rozpočet hlavného mesta SR Bratislavy na 5 mesiacov) - ako prvá časť zamýšľanej šesťdielnej série. Keď mladému Artušovi (Charlie Hunnam) zavraždia otca, vlád a korunu na spôsob Hamleta uchváti jeho strýko (Jude Law). Artuš tak príde nielen o detstvo, ale i vlastnú identitu. Až kým nenarazí na čarovný meč Excalibur. V okamihu, keď vytiahne začarovanú zbraň zo skaly, čím potvrdí, že je vyvolený, obráti sa mu život naruby. Musí priznať a najmä sám uznať svoju pravú identitu, musí začať bojovať nielen za seba, za trón i za kráľovstvo.
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.