Cez kosti mŕtvych (Poľsko-Česko-Švédsko-Nemecko-Slovensko 2017)

POKOTPokot
128 minút.
Scenár: Agnieszka Holland, Olga Tokarczuk. Réžia: Agnieszka Holland, Kasia Adamik. Kamera: Jolanta Dylewska, Rafal Paradowski. Strih: Pavel Hrdlička. Hudba: Antoni Lazarkiewicz. Účinkujú: Agnieszka Mandat-Grabka, Wiktor Zborowski, Jakub Gierszal, Patrycja Volny, Miroslav Krobot, Borys Szyc, Tomasz Kot, Andrzej Grabowski, Katarzyna Herman, Marcin Bosak, Andrzej Konopka a ďalší.
Slovenská premiéra 6. apríla 2017
Poľská scenáristka a režisérka Agnieszka Holland spracovala románovú predlohu Olgy Tokarczukovej do spoločensko-politického podobenstva o nevyhnutnosti násilia pri presadzovaní pravdy a spravodlivosti. Penzionovaná inžinierka Janina Duszejková sa presťahovala do česko-poľského pohraničia, aby na staré kolená našla pokoj v lone milovanej prírody. Namiesto toho nachádza typickú postkomunistickú mafiu, spletenú z úplatných komunálnych politikov, bezohľadných podnikateľov, gangstrov, policajtov a cirkvi. Ako v dobách Divokého západu sú neobmedzenými vládcami s vlastnými zákonmi a pravidlami, neberúcimi ohľady na prostých malých ľudí. Až kým tí „prostí malí ľudia“ nevezmú do rúk zbrane...
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.