Neznáme dievča (Belgicko – Francúzsko 2016)

nezname dievcaLa fille inconnue / The Unknown Girl
113 minút.
Scenár a réžia: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne. Kamera: Alain Marcoen. Strih: Marie-Hélène Dozo. Účinkujú: Adèle Haenel, Olivier Bonnaud, Jérémie Renier, Louka Minnella, Christelle Cornil, Nadège Ouedraogo, Olivier Gourmet, Pierre Sumkay, Yves Larec, Ben Hamidou, Laurent Caron, Fabrizio Rongione, Jean-Michel Balthazar a ďalší.
Slovenská premiéra 30. marca 2017
Najznámejšie belgické súrodenecké režisérske duo Luc a Jean-Pierre Dardenneovci má na konte dve Zlaté palmy a tri ďalšie ocenenia z festivalu v Cannes. Tam vlani uviedli aj svoju kriminálnu drámu Neznáme dievča. Lekárka Jenny (Adèle Haenel) je zaneprázdnená pacientom, preto neošetrí neznáme dievča – a to onedlho nájdu mŕtve. Pravdepodobne zavraždené. Hnaná výčitkami svedomia sa Jenny pokúša vypátrať jej identitu, ale taktiež odhaliť páchateľa brutálneho činu. Verzia filmu, ktorú v júni 2016 Dardenneovci uvoľnili do kín, sa značne líši od snímky, premietanej na canneskom festivale.
Foto: Unifrance

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.