Šmolkovia: Zabudnutá dedinka (USA 2017)

smolkoviaSmurfs: The Lost Village
89 minút.
Scenár: Stacey Harman, Pamela Ribon. Réžia: Kelly Asbury. Výtvarník: Dean Gordon, Marcelo Vignali. Strih: Bret Marnell. Hudba: Christopher Lennertz. V pôvodnom znení účinkujú: Mandy Patinkin, Demi Lovato, Rainn Wilson, Julia Roberts, Joe Manganiello, Jack McBrayer, Ellie Kemper, Michelle Rodriguez, Gordon Ramsay a ďalší. V slovenskom znení účinkujú: Zuzana Šebová, Marián Miezga, Juraj Kemka, Ľuboš Kostelný, Peter Marcin, Dušan Szabó, Táňa Pauhofová a ďalší.
Slovenská premiéra 30. marca 2017
Po tom, ako spoločnosť Sony získala práva k roztomilým belasým trpaslíkom belgického výtvarníka Pierre Culliforda, známeho pod pseudonymom Peyo, vznikli dva celovečerné kombinované hrano-animované filmy v réžii Raja Gosnella. Zamýšľaná trilógia sa však nenaplnila a Gosnell sa stal výkonným producentom nového, digitálne animovaného pokusu o reboot. O tom, že film sa nerodil ľahko, svedčí fakt, že pôvodne bola premiéra stanovená na august roku 2015. Režisér Kelly Asbury (nar. 1960) nakrútil snímky ako Shrek 2 alebo Gnómeo a Júlia. Scenáristka Pamela Ribonová sa uviedla predlohou k disneyovke Vaiana, spoluscenáristka Stacey Harmanová na filmovom plátne debutuje. Medzi hviezdami, ktoré postavičkám zapožičali hlasy v pôvodnom znení, je i slávny televízny šéfkuchár Gordon Ramsay.
Foto: Itafilm

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.