Čertoviny (ČR 2018)

CertovinyČertoviny
Rozprávka, 101 minút
Scenár: Zdeněk Troška, Marek Kališ. Réžia: Zdeněk Troška. Kamera: David Ployhar. Strih: Dalibor Lipský. Hudba: Miloš Krkoška. Hrajú: Jakub Prachař, Dominick Benedikt, Karel Dobrý, Oldřich Navrátil, Andrea Hoffmannová, Sara Sandeva, Richard Jaroslav Müller, Jaromír Nosek, Jana Bernášková, David Gránský, Radek Holub a ďalší.
Slovenská premiéra: 11. januára 2018
Aj v pekle treba sem-tam upratať, ale ako ináč, čertom nejde práca od ruky a najväčšími nešikovníkmi sú Popelák (Jakub Prachař) a Uhelák (Dominick Benedikt), ktorí dokonca prevrhnú kotol s Hriešnou dušou (Radek Holub), ktorej sa podarí ujsť. Za trest musia do mesiaca získať dve hriešne duše. A zdá sa, že na statku mamonárskeho Sedliaka (Oldřich Navrátil) to bude jednoduché. Sedliak núti svoju dcéru Haničku (Sara Sandeva) do vydaja za namysleného statkára Kopyta (Jaromír Nosek). Hanička však miluje paholka Jana (Richard Jaroslav Müller). Ak má láska Haničky a Jana obstáť pred nástrahami, bude každá pomoc – hoci aj tá z pekla – dobrá... Zdeněk Troška pokračuje v tradícii svojich najlepších rozprávok (Pricezna ze mlejna, Z pekla štěstí, Čertova nevěsta), kde sú hlavnými nositeľmi humoru popletení pekelníci, ktorí nikdy nevyvolávajú strach či obavy, a dobro vždy víťazí nad zlom.
Foto: CinemArt SK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.