Masaryk (Česko-Slovensko 2016)

masarykA Prominent Patient
113 minút.
Scenár: Petr Kolečko, Alex Koenigsmark, Julius Ševčík. Réžia: Julius Ševčík. Kamera: Martin Štrba. Strih: Marek Opatrný. Hudba: Michał Lorenc, Kryštof Marek. Účinkujú: Karel Roden, Hanns Zischler, Oldřich Kaiser, Arly Jover, Jiří Vyorálek, Emília Vášáryová, Eva Herzigová, Martin Hofmann, Zuzana Kronerová, Jiří Ornest, Ján Greššo, Dermot Crowley, Milton Welsh, Joan Blackham, Gina Bramhill, Kevin Clarke, James Flynn, Hoji Fortuna, Vlado Hajdu, Ján Jackuliak, Robert Jašków, Kateřina Lojdová, Tim Preece, Abigail Rice, Joe Weintraub, Ivan Herma a ďalší.
Slovenská premiéra 23. marca 2017
Nemožno neobdivovať prešibanosť producentov Rudolfa Biermanna a Juliusa Ševčíka, s ktorou dosiahli, že ich historická dráma sa v Čechách i na Slovensku premietala (v oboch krajinách jeden týždeň v jednom kine) už v roku 2016, no zároveň vyhovela podmienke berlínskeho festivalu mať svetovú premiéru až vo februári 2017 v Berlíne. Bonusom je, že za pomerne slabší filmový rok 2016 snímka, ktorú dohromady nikto nevidel, vychytala týždeň pred skutočným uvedením do českej distribúcie neuveriteľných 12 Českých levov a nominovali ju i na mnoho slovenských cien Slnko v sieti. To, že odozvy svetových médií na berlínsku premiéru si zarámovať nedajú, ich zjavne netrápi. Podstatná je reklama a z nej plynúca nádej na vysoké tržby.
Foto: Garfield film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.