Mlčanie (USA-Mexiko-Tchajwan 2017)

MLCANIE Silence
161 minút.
Scenár: Jay Cocks, Martin Scorsese. Réžia: Martin Scorsese. Kamera: Rodrigo Prieto. Strih: Thelma Schoonmaker. Hudba: Kathryn Kluge, Kim Allen Kluge. Účinkujú: Andrew Garfield, Adam Driver, Liam Neeson, Tadanobu Asano, Ciarán Hinds, Šin'ja Cukamoto, Jósuke Kubozuka, Ogata Issei, SABU, Rjó Kase, Nana Komacu, Mičie, Kacuo Nakamura, Joši Oida a ďalší.
Slovenská premiéra 16. februára 2017
Sedemdesiatštyriročný majster Martin Scorsese v mexicko-tchajwansko-americkej koprodukcii po štvrťstoročí úsilia sfilmoval román japonského autora Šúsaku Endóa z roku 1966 o prenasledovaní kresťanov v Japonsku pred tristo rokmi. Portugalskí jezuiti Rodrigues (Andrew Garfield) a Garupe (Adam Driver) sa vydávajú do krajiny vychádzajúceho slnka hľadať svojho učiteľa, otca Ferreira (Liam Neeson), ktorý sa údajne zriekol Boha. Čaká ich najťažšia skúška viery a vytrvalosti, na ktorú vôbec nie sú pripravení. Scorsese nakrúcal s relatívne neveľkým rozpočtom 40 miliónov dolárov na Tchawjane a v Macau. FIlmovanie sa začalo v januári 2015 a trvalo 73 dní. Neeson si jezuitského misionára zahral už v slávnej snímke Rolanda Joffého Misia (1986). Film, ktorý Scorsese pred nasadením do kín osobne uviedol vo Vatikáne, napriek prevažne nadšeným recenziám – a zaradeniu medzi desiatku najlepších diel roka podľa American Film Institute – nominovali na Oscara iba za kameru.
Foto: Magic Box Slovakia

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.