Psia duša (USA 2017)

psia dusaDog's Purpose
100 minút.
Scenár: W. Bruce Cameron, Cathryn Michon, Audrey Wells, Maya Forbes,Wally Wolodarsky. Réžia: Lasse Hallström. Kamera: Terry Stacey. Strih: Robert Leighton. Hudba: Rachel Portman. Účinkujú: Josh Gad, Dennis Quaid, Peggy Lipton, K.J. Apa, Bryce Gheisar, Juliet Rylance, Luke Kirby, Gabrielle Rose, Michael Bofshever, Britt Robertson, Logan Miller, Kirby Howell-Baptiste, Pooch Hall a ďalší.
Slovenská premiéra 2. februára 2017
Americký novinár, humorista, spisovateľ a producent William Bruce Cameron (nar. 1960) sa preslávil sériou kníh o psoch, určenou pre ich nadšených chovateľov. Podľa prvej z nich, nazvanej A Dog's Purpose: A Novel for Humans (2010), ale s prihliadnutím na päť pokračovaní, napísal scenár, ktorého sa ujal známy švédsky režisér Lasse Hallström, tvorca úspešných filmov Čo žerie Gilberta Grapea, Pravidlá muštárne, Čokoláda, Pobrežné správy. V kanadskom Winnipegu nakrútil za 22 miliónov dolárov komediálnu drámu o putovaní psej duše mnohými životmi, osudmi a rasami. Jeho úsilie dojímať a vyvolávať v divákoch číre emócie narušilo video z nakrúcania, naznačujúce bezcitné zaobchádzanie so psími hercami, ktoré presiaklo na internet a vyvolal búrku nevôle ochrancov zvierat, vyzývajúcich na bojkot celého filmu. Dielku nie sú veľmi naklonení ani americkí recenzenti.
Foto: Forum Film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.