Chlapec vo svete príšer (Japonsko 2015)

chlapec vo svete priserBakemono no ko
119 minút.
Scenár, réžia, produkcia: Mamoru Hosoda. Výtvarník: Yôichi Nishikawa, Takashi Ohmori, Yohei Takamatsu. Strih: Shigeru Nishiyama. Hudba: Takagi Masakatsu. Účinkujú: Aoi Mijazaki, Kódži Jakušo, Šóta Sometani, Haru Kuroki, Lily Franky, Mamoru Mijano, Masahiko Cugawa, Sumire Morohoši, Jó Oizumi, Kumiko Asó, Suzu Hirose a ďalší.
Slovenská premiéra 19. januára 2017
Japonský maliar a výtvarník Mamoru Hosoda (nar. 1967) sa najskôr stal uznávaným animátorom, potom scenáristom a režisérom. Považujú ho za nástupcu majstra Hayao Miyazakiho. Jeho celovečerné autorské snímky O dievčatku, ktoré preskočilo časom (2006) a Letná vojna (2009) zaznamenali v Japonsku miliónové návštevy divákov, získali aj mnoho medzinárodných ocenení. Predvlani slávil úspechy s príbehom deväťročného mestského chlapca Rena, ktorý sa zhodou okolností dostane do sveta, obývaného bytosťami s podobou zvierat, ktoré nemajú radi ľudí. A čo viac, celú ríšu otriasa boj o následníka trónu. Chlapca sa ujme osamelý medvedí bojovník Kumatetsu a ich počiatočný odstup sa premení na priateľstvo. Spolu potom čelia i nebezpečenstvu, ohrozujúcemu svet ľudí.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.