Lichožrúti (Česko-Slovensko-Chorvátsko 2016)

lichozroutiLichožrouti
83 minút.
Scenár: Pavel Šrut a Galina Miklínová. Réžia a výtvarníčka: Galina Miklínová. Kamera: Tomáš Sysel. Strih: Vladimír Barák. Hudba: Filip Míšek, Martin Tvrdý. Účinkujú: Kryštof Hádek, Ondřej Trojan, Marek Taclík, Josef Somr, Tatiana Vilhelmová, Matěj Ruppert, David Novotný, Stanislav Zindulka, Václav Koubek, Aleš Najbrt, Vojtěch Rohlíček, Zuzana Stivínová, Vosto5 a ďalší. V slovenskom znení účinkujú: Daniel Fischer, Ľuboš Kostelný, Pavol Plevčík, Miroslav Noga, Ján Koleník, Táňa Pauhofová, Ján Kroner a ďalší
Slovenská premiéra 12. januára 2017
V česko-slovensko-chorvátskej koprodukcii vlani vznikol rodinný animovaný dobrodružný film o radostiach a starostiach bytostí, živiacich sa ponožkami (vždy len jednou z páru) a o ich spolunažívaní s ľuďmi. Podľa knižného bestselleru spisovateľa Pavla Šruta a výtvarníčky Galiny Miklínovej, ktorý vyšiel v slovenskom preklade pod názvom Párožrúti, ho režírovala výtvarníčka Miklínová. Hlavný hrdina Chichúnik sa po smrti starého otca vydáva z bezpečia svojho domova do neznámeho sveta vonku za oknom, vyzbrojený detskou odvahou prameniacou z túžby niekam patriť a nájsť svoju rodinu. Na svojej ceste plnej prekážok musí čeliť mnohým nebezpečným situáciám. V januári vychádza knižne v preklade Jána Litváka už druhá časť Párožrútov s názvom Párožrúti sa vracajú.
Foto: Forum Film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.