Pod rúškom noci (USA 2016)

Pod ruskom nociLive by Night
128 minút.
Scenár a réžia: Ben Affleck. Kamera: Robert Richardson. Strih: William Goldenberg. Hudba: Harry Gregson-Williams. Účinkujú: Ben Affleck, Zoe Saldana, Elle Fanning, Sienna Miller, Chris Messina, Scott Eastwood, Anthony Michael Hall, Brendan Gleeson, Chris Cooper, Max Casella, Chris Sullivan, J.D. Evermore, Brendan Egan, Ric Sarabia a ďalší.
Slovenská premiéra 12. januára 2017
Americký spisovateľ Dennis Lehane (nar. 1965) má na konte rad knižných bestsellerov. Jeho romány a poviedky poslúžili ako námety pre filmy Tajomná rieka, Zbohom, baby, Prekliaty ostrov a Špinavé prachy. Režírovali ich Clint Eastwood, Martin Scorsese a Zbohom, baby z roku 2007 aj Ben Affleck. Ten sa Lehanom nechal inšpirovať opäť, napísal scenár, režíroval a zahral si jednu z hlavných postáv,  spolu s Leonardom DiCapriom sú i producentmi snímky. Syn policajného dôstojníka v Bostone Joe Coughlin v 20. rokoch minulého storočia po nevydarenej lúpeži skončí vo väzení. Po prepustení na slobodu odíde na floridskú Tampu, kde sa plný elánu pustí do nelegálnej výroby a distribúcie rumu. Na rozdiel od predchádzajúcich Lehanovských adaptácií však americkí filmoví kritici Affleckovu novinku neprijali.
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.