Ozzy (Španielsko-Kanada 2016)

ozzy91 minút.
Scenár: Juan Ramón Ruiz de Somavía. Réžia: Alberto Rodriguez, Nacho La Casa. Výtvarník: Esteban Martín. Strih: Mhairi Kerr. Hudba: Fernando Velázquez. Účinkujú: Guillermo Romero, Dani Rovira, José Mota, Michelle Jenner, Carlos Areces, Fernando Tejero, Luis Bajo, Héctor Cantolla, Juan Fernández, Elsa Pataky a ďalší.
Slovenská premiéra 5. januára 2017
S minimalistickým rozpočtom 10 miliónov dolárov vznikol španielsko-kanadský rodinný animovaný film o smelom psíkovi. Keď jeho páni odcestujú do Japonska, dajú ho do luxusného psieho hotela, ktorý však v skutočnosti je drsným psím väzením. Ozzy plánuje a organizuje veľkolepý útek. Alberto Rodriguez a Nacho La Casa réžiou snímky debutovali, scenárista Juan Ramón Ruiz de Somavía je autorom scenárov pre viacero španielskych komediálnych televíznych seriálov. Skúsenosti s žánrom má len výtvarník Esteban Martín, podpísaný pod španielskymi animovanými filmami Legenda o Cidovi, Príbeh o oslíkovi a Justin, malý veľký rytier. Prípravné práce, scenár, dialógy a výtvarné návrhy vznikali v Španielsku, animácia je dielom kanadskej spoločnosti Tangent Animation, medzinárodné distribučné práva vlastní tradičný distributér disneyoviek Buena Vista International. Film nominovali na španielsku národnú filmovú cenu Goya, ale len za zvuk.
Foto: Magic Box

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.