Až na severný pól (Francúzsko-Dánsko 2015)

az na severny polTout en haut du monde
81 minút.
Scenár: Claire Paoletti, Patricia Valeix, Fabrice de Costil. Réžia: Rémi Chayé. Výtvarník: Han Jin Kuang, Liane-Cho, Slaven Reese. Strih: Benjamin Massoubre. Hudba: Jonathan Morali. Účinkujú: Christa Théret, Féodor Atkine, Antony Hickling, Tom Morton, Rémi Caillebot, Chloe Dunn, Audrey Sablé, Thomas Sagols, Loïc Houdré a ďalší.
Slovenská premiéra 15. decembra 2016
Francúzsky animátor a výtvarník Rémi Chayé v rôznych pozíciách spolupracoval na dlhometrážnych animovaných filmoch Brendan a tajomstvo Kellsu, Obraz či Prečo som nezjedol svojho ocka. V roku 2015 v belgicko-francúzskej koprodukcii debutoval ako režisér celovečerného dobrodružného rodinného animovaného filmu Až na severný pól. Adaptácia predlohy Claire Paolettiovej a Patricie Valeixovej je však dobrodružstvo určené najmä dievčatám. Pätnásťročná dcéra ruských šľachticov Saša koncom 19. storočia nesníva o bohatom manželovi (ktorého jej vybrali rodičia), ale o ďalekom severe. A smúti za dedkom Oloukinom, polárnikom, ktorý sa nevrátil z expedície, na  severný pól. Film získal cenu publika na festivale v Annecy a Grand Prix Tokyo Anime Award. Dostal sa i medzi nominácie na prestížnu cenu Annie.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.