Hedi (Tunisko-Belgicko-Francúzsko 2016)

hediInhebbek Hedi
88 minút.
Scenár a réžia: Mohamed Ben Attia. Kamera: Frédéric Noirhomme. Strih: Azza Chaabouni. Hudba: Omar Aloulou. Účinkujú: Majd Mastoura, Rym Ben Messaoud, Sabah Bouzouita, Omnia Ben Ghali, Hakim Boumsaoudi.
Slovenská premiéra 8. decembra 2016
Cenu za najlepší debut a Strieborného medveďa za herecký výkon Majda Mastouru v titulnej postave si z tohtoročného berlínskeho filmového festivalu prekvapivo odniesla autorská tuniská dráma z porevolučnej súčasnosti. Introvertný Hedi, žijúci pod diktatúrou dominantnej matky, sa má podľa rozhodnutia rodiny oženiť. Vybrali mu aj nevestu a zdá sa, že naplneniu osudu nič nestojí v ceste. Potom Hedi stretne slobodomyseľnú tanečnicu Rym (Rym Ben Messaoudová) a nielenže sa zmení jeho pohľad na život, ale nájde aj odvahu vzoprieť sa konvenciám a prevziať zodpovednosť za vlastný život. Koproducentmi realistickej a predsa metaforickej snímky boli bratia Jean-Pierre a Luc Dardennovci.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.