Tri generácie (USA 2015)

About RayAbout Ray
87 minút.
Scenár: Nikole Beckwith, Gaby Dellal. Réžia: Gaby Dellal. Kamera: David Johnson. Strih: Jeff Betancourt, Joe Landauer. Hudba: Michael Brook. Účinkujú: Elle Fanning, Linda Emond, Susan Sarandon, Naomi Watts, Andrew Polk, Marcos A. Gonzalez, Ira Jackson, Antonio Ortiz, Marquis Rodriguez, Tessa Albertson, Jason Erik Zacek a ďalší.
Slovenská premiéra 1. decembra 2016
Britská herečka Gaby Dellalová (nar. 1961), ktorá v roku 2005 v Británii debutovala ako režisérka celovečerného hraného filmu On a Clear Day, desať rokov nato prišla s hviezdne obsadenou americkou komediálnou drámou podľa vlastného námetu. Elle Fanningová hrá mladú newyorskú transsexuálku Ray, ktorá sa rozhodne pre zmenu pohlavia. Jej/jeho matka Maggie (Naomi Watts) je slobodná a sama má vážne problémy so životom. Teraz však potrebuje vypátrať Rayinho/Rayovho biologického otca, ktorý musí podpísať súhlas k zmene dcéry na syna. Netradičnú trojgeneračnú rodinu dopĺňa Rayova/Rayina trochu výstredná lesbická stará matka Dolly (Susan Saradon). Všetky tri musia konfrontovať svoje identity, naučiť sa prijímať zmeny a predovšetkým fungovať ďalej ako rodina. V Spojených štátoch, kde film zatiaľ premietali len na festivaloch a prehliadkach, ho neprijali kritici, diváci, ale ani príslušníci tamojšej komunity LGBT.
Foto: Magic Box Slovakia

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.