Underworld: Krvavé vojny (USA 2016)

underworldUnderworld: Blood Wars
92 minút.
Scenár: Kyle Ward, Cory Goodman. Réžia: Anna Foerster. Kamera: Karl Walter Lindenlaub. Strih: Peter Amundson. Hudba: Michael Wandmacher. Účinkujú: Kate Beckinsale, Theo James, Lara Pulver, Charles Dance, Bradley James, Tobias Menzies, Alicia Vela-Bailey, James Faulkner, Oliver Stark, Daisy Head, Peter Andersson, Brian Caspe, David Bowles, Blažena Hlasová, Jakub Hajner, Miroslav Lhotka a ďalší.
Slovenská premiéra 1. decembra 2016
Prevažne v Českej republike nakrúcala americká režisérka nemeckého pôvodu Anna Foersterová (1971) piatu časť fantastickej série o večnom boji vlkolakov a upírov. Kate Beckinsaleová sa vracia vo svojej najúspešnejšej role upírskej bojovníčky Selene, ktorú zradil vlastný rod a tak vedie vojnu proti všetkým. Predchádzajúce časti síce nepatrili k najväčším hitom, ale svojich 458,5 milióna dolárov utŕžili a od roku 2003 si vybudovali okruh verných fanúšikov. Foersterová filmom debutuje na poli celovečernej hranej tvorby pre kiná. Pôvodným povolaním kameramanka dosiaľ režírovala najmä televízne seriály (Myšlienky vraha, Šiesty zmysel, Cudzinka). Ako tvorkyňa vizuálnych efektov či asistentka kamery sa podieľala na komerčných snímkach ako Deň nezávislosti, Kate a Leopold, Æon Flux a 10 000 pred Kristom. Underworl: Krvavé vojny  sa do našich kín dostávajú v 2D verzii so slovenskými titulkami a v 3D verzii s českými titulkami.
Foto: Itafilm

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.