Vaiana: Legenda o oceáne (USA 2016)

VaianaMoana
103 minút.
Scenár: Jared Bush, Ron Clements, John Musker, Chris Williams, Don Hall, Pamela Ribon, Aaron Kandell, Jordan Kandell. Réžia: Ron Clements, Don Hall, John Musker, Chris Williams. Výtvarník: Ian Gooding. Strih: Jeff Draheim. Hudba: Opetaia Foa'i, Mark Mancina, Lin-Manuel Miranda. V slovenskom znení účinkujú: Monika Potokárová, Lukáš Latinák, Tomáš Palonder, Lena Košická, Andrea Somorovská, Kamil Mikulčík, Lukáš Frlajs, Petra Palevičová, Tibor Frlajs, Michal Dutka, Eliška Solovicová, Róbert Papp, Lucia Vráblicová, Jakub Ružička, Jozef Benedik st., Stanislav Staško, Marián Andrísek a ďalší.
Slovenská premiéra 1. decembra 2016
Päťdesiaty šiesty celovečerný animovaný film štúdií Walta Disneyho sa inšpiroval polynézskou mytológiou. Odvážna Vaiana sa vydáva na nebezpečnú plavbu naprieč otvoreným oceánom, aby zachránila svoj ľud. Na ceste stretne kedysi mocného, ale už zabudnutého poloboha Mauiho, ktorý jej pomôže nielen spasiť domovinu, ale aj spoznať samu seba. V origináli sa hlavná hrdinka volá Moana rovnako ako celý film, ale pretože v mnohých krajinách pod týmto menom poznajú legendárnu taliansku pornoherečku Moanu Pozzi, na Starom kontinente pre istotu disneyovku i hrdinku premenovali. Tunajší distributér stručný titul rozvinul do podoby Vaiana: Legenda o oceáne. V Českej republike názov vyšperkovali na Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa. Ako sa už pred desaťročiami stalo tradíciou, film do kín sprevádza krátka snímka. Tentoraz Inner Workings v réžii Leonarda Matsudu
Foto: Saturn Entertainment

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.