Finále (Slovensko-Česko 2016)

finale89 minút.
Scenár a réžia: Palo Korec, Dušan Milko. Kamera: Ján Meliš. Strih: Dušan Milko. Hudba: Peter Aristone. Účinkujú: Ivo Viktor, Koloman Gogh, Jozef Čapkovič, Anton Ondruš, Ján Pivarník, Antonín Panenka, Jozef Móder, Karol Dobiáš, Zdenek Nehoda, Ján Švehlík, Marián Masný, Marek Hamšík, Martin Škrtel a ďalší.
Slovenská premiéra 24. novembra 2016
Pred štyrmi desaťročiami sa československí futbaloví reprezentanti stali majstrami Európy. Futbalové hviezdy z Belehradu 1976 sa stali fenoménom. Zo vtedy oslavovaných hrdinov sú dnes starí muži. S niekdajšou slávou sa každý vyrovnáva po svojom. Zostávajú spomienky a blednúca sláva, ktorá sa stráca s pamäťou tých, ktorí to celé s nimi prežívali. Dokumentarista Pavol Korec a strihač Dušan Milko sa vo svojom celovečernom „kreatívnom dokumentárnom filme“ pokúšajú nájsť odpoveď na otázku, čo z neho dnes zostalo? Rozpráva dnešných slovenských reprezentantoch, ktorí postúpili na majstrovstvá Európy a o tom, čím sa ponášajú na svojich slávnych predchodcov aj čím sa od nich líšia.
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.