Nočné zvieratá (USA 2016)

nocne zvierataNocturnal Animals
117 minút.
Scenár a réžia: Tom Ford. Kamera: Seamus McGarvey. Strih: Joan Sobel. Hudba: Abel Korzeniowski. Účinkujú: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon, Aaron Taylor-Johnson, Isla Fisher, Ellie Bamber, Armie Hammer, Karl Glusman, Robert Aramayo, Laura Linney, Andrea Riseborough, Michael Sheen a ďalší.
Slovenská premiéra 24. novembra 2016
Študovaný kunsthistorik a interiérový architekt Tom Ford (nar. 1961), bývalý kreatívny riaditeľ módnych gigantov Gucci a Yves Saint Laurent, od roku 2005 majiteľ módnej značky pod vlastným menom, v roku 2009 na benátskom festivale s úspechom uviedol svoj celovečerný režijný a scenáristický debut A Single Man, ktorý neskôr získal mnoho ocenení a nominovali ho na Oscara i na Zlaté glóbusy. Tohto roku sa do Benátok vrátil s druhým filmom Nocturnal Animals. Adaptácia románu Tony and Susan amerického spisovateľa Austin McGifferta Wrighta (1922 – 2003) mu získala Strieborného leva – Grand Prix poroty. Kurátorka losangeleskej galérie moderného umenia Susan Morrow (Amy Adams) dostane od bývalého manžela Edwarda (Jake Gyllenhaal) rukopis jeho pochmúrneho románu o zločine a treste, ktorý je zároveň metaforou ich tragického vzťahu. Čítanie ju pohltí a núti prehodnotiť život.
Foto: CinemArt

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.