Sieranevada (Rumunsko-Francúzsko-Bosna a Hercegovina-Chorvátsko-Macedónsko 2016)

Sieranevada173 minút.
Scenár a réžia: Cristi Puiu. Kamera: Barbu Bălăşoiu. Strih: Letiția Ștefănescu, Ciprian Cimpoi, Iulia Muresan. Účinkujú: Mimi Brănescu, Judith State, Bogdan Dumitrache, Dana Dogaru, Sorin Medeleni, Ana Ciontea, Rolando Matsangos, Cătălina Moga, Marin Grigore, Tatiana Iekel, Marin Ralea, Ioana Crăciunescu, Ilona Brezoianu, Simona Ghiă, Valer Dellakeza, Andi Vasluianu, Mara Elena Andrei, Petra Kurtela a ďalší.
Slovenská premiéra 17. novembra 2016
Do boja o oscarovské nominácie vyslalo Rumunsko takmer trojhodinovú tragikomédiu scenáristu a režiséra Cristiho Puiu (Aurora, Smrť pána Lazaresca), nakrútenú v balkánskej multikoprodukcii s francúzskym vkladom. Premiéru mala na festivale v Cannes a premietali ju aj na festivaloch v Jeruzaleme, Mníchove a Cluji, ale ceny získala až na prehliadke v Chicagu. Po smrti otca prichádza úspešný lekár Lary do zanedbaného rodičovského bytu, aby tu strávil víkend so zvyškom rodiny a uctil si pamiatku zosnulého. Vrcholom dňa má byť návšteva kňaza a zádušná hostina, ale nič nevychádza ako by malo.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.