Hacksaw Ridge: Zrodenie hrdinu (USA-Austrália 2016)

hacksaw ridgeHacksaw Ridge
131 minút.
Scenár: Robert Schenkkan. Réžia: Mel Gibson. Kamera: Simon Duggan. Strih: John Gilbert. Hudba: Rupert Gregson-Williams. Účinkujú: Andrew Garfield, Vince Vaughn, Sam Worthington, Luke Bracey, Teresa Palmer, Hugo Weaving, Rachel Griffiths, Milo Gibson, Richard Roxburgh, Nathaniel Buzolic, Ryan Corr, Matt Nable, Goran D. Kleut, Firass Dirani, James Mackay, Ori Pfeffer, Nico Cortez, Damien Thomlinson a ďalší.
Slovenská premiéra 10. novembra 2016
Na nedávnom filmovom festivale v Benátkach mala premiéru nová americko-austrálska snímka v réžii hollywoodskeho herca Mela Gibsona. Vojnovým životopisom vzdáva hold jednému z dvoch Američanov, ktorí počas druhej svetovej vojny i napriek pacifistickému presvedčeniu a odhodlaniu nevziať do rúk zbraň slúžili vlasti na frontoch ako zdravotníci a získali najvyššie štátne vojenské ocenenie – Medailu cti. Desmond Thomas Doss (1919 – 2006) pochádzal z adventistickej rodiny, ale jeho presvedčenie formoval viac než náboženstvo komplikovaný vzťah s otcom – veteránom prvej svetovej vojny a alkoholikom. Počas bojov o tichomorský ostrov Okinawa s nasadením života spoza bojovej línie, z územia obsadeného nepriateľom, zachránil dodnes nespresnený počet ranených spolubojovníkov. Bolo ich okolo 75. Jeho príbeh chceli od roku 1945 sfilmovať mnohé hollywoodske esá, napokon sa to po štrnástich rokoch príprav podarilo producentovi Billovi Mechanicovi a režisérovi Melovi Gibsonovi.
Foto: Magic Box

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.