Prvý kontakt (USA 2016)

prvy kontaktArrival
116 minút.
Scenár: Eric Heisserer. Réžia: Denis Villeneuve. Kamera: Bradford Young. Strih: Joe Walker. Hudba: Jóhann Jóhannsson. Účinkujú: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker, Michael Stuhlbarg, Tzi Ma, Mark O'Brien, Joe Cobden, Russell Yuen, Nathaly Thibault, Pat Kiely, Julian Casey, Larry Day, Shawn Campbell a ďalší.
Slovenská premiéra 10. novembra 2016
Keď sa v rôznych častiach našej Zeme objavia veľké mimozemské artefakty a ľudstvo nadviaže kontakt s rozumnými mimozemskými bytosťami podobnými chobotniciam, nášmu svetu hrozí koniec. Nie vinou mimozemšťanov, ale pozemských politikov, ktorí nezvládajú fakt, že niekto má viac moci ako oni. Americká filologička Louise Banksová (Amy Adams)  je opakom akčnej hrdinky. Zdá sa, že jej najväčším nepriateľom je vlastná rozkolísaná psychika, znemožňujúca vnímanie a uvedomovanie si reality. Lenže všetko je inak – a práve Louise, i za cenu čarovania s časom, nás všetkých spasí. Filozoficky ladená vedeckofantastická dráma kanadského režiséra Denisa Villeneuveho mala premiéru na filmovom festivale v Benátkach, napokon však z neho odišla len s vedľajšou cenou Future Film Festival Digital Award.
Foto: ITAfilm

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.