Snowden (USA-Nemecko-Francúzsko 2016)

snowden134 minút.
Scenár: Kieran Fitzgerald, Oliver Stone. Réžia: Oliver Stone. Kamera: Anthony Dod Mantle. Strih: Alex Marquez, Lee Percy. Hudba: Craig Armstrong, Adam Peters. Účinkujú: Joseph Gordon-Levitt, Shailene Woodley, Melissa Leo, Zachary Quinto, Tom Wilkinson, Logan Marshall-Green, Scott Eastwood, Nicolas Cage, Timothy Olyphant, Ben Schnetzer, Rhys Ifans, Joely Richardson, Jaymes Butler, Michael Benz a ďalší.
Slovenská premiéra 10. novembra 2016
Tvorca formálne i obsahovo zaujímavých priekopníckych diel ako Čata, Wall Street, Narodený 4. júla alebo Takí normálni zabijaci Oliver Stone po udelení tretieho Oscara podľahol pocitu vlastnej výnimočnosti a stal sa politikom. Agendu si založil nielen na kritike negatívnych javov USA, ale kapitalizmu a západnej parlamentnej demokracie ako takej. Okázalo dáva najavo sympatie k bratom Castrovcom, Hugovi Chávezovi a ďalším ľavicovým diktátorom. Žiaden div, že práve Stone medzi prvými využil propagandistický fenomén zradcu z radov amerických tajných služieb, ktorý ohrozil bezpečnosť nielen Spojených štátov, ale pre istú časť verejnosti sa i tak stal hrdinom a symbolom odporu voči zriadeniu. Vo svojom dvadsiatom hranom celovečernom filme, nakrútenom s rozpočtom 50 miliónov dolárov s Josephom Gordon-Levittom v hlavnej role, podáva Stone vlastný neprekvapivý pohľad. Nečudo, že v USA je to zatiaľ jeho najmenej úspešný hraný film.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.