Krásne dni v Aranjuez (Francúzsko-Nemecko-Portugalsko 2016)

krasne dnyi v aranjuezLes beaux jours d'Aranjuez / The Beautiful Days of Aranjuez
97 minút.
Scenár: Peter Handke, Wim Wenders. Réžia: Wim Wenders. Kamera: Benoît Debie. Strih: Beatrice Babin. Hudba: Nick Cave. Účinkujú: Reda Kateb, Sophie Semin, Jens Harzer, Nick Cave, Peter Handke.
Slovenská premiéra 3. novembra 2016
Bez väčšej odozvy aj bez ocenení prešumela filmovým festivalom v Benátkach nová 3D snímka nemeckého režiséra Wima Wendersa. Tvorca všeobecne uznávaných diel Stav vecí, Paríž, Texas, Nebo nad Berlínom preslávil kubánsku hudbu dokumentom Buena Vista Social Club. Jeho celovečerný dokument Pina (2011) o zosnulej nemeckej choreografke Pine Bauschovej bol prvým európskym neanimovaným filmom v 3D. Trojdimenzionálny obraz využil Wenders aj v melodráme Every Thing Will Be Fine, ktorá sa tiež dostala na svetové festivaly, ale zapadla na nich. Teraz používa stereoskopický obraz v monotónnej, statickej komornej konverzačnej dráme podľa divadelnej hry rakúskeho autora Petra Handkeho. Spisovateľ v dome neďaleko Paríža po nemecky píše dialóg muža a ženy o láske, citoch, rozume, živote a vôbec. Jeho postavy sedia na terase pred ním a prednášajú repliky po francúzsky. Za nimi, v treťom pláne, strihá stromy Peter Handke. A k tomu všetkému hrá na piano Nick Cave. V 3D!
Foto: CinemArt

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.