Zďaleka (Venezuela-Mexiko 2015)

z dalekaDesde allá / From Afar
114 minút.
Scenár: Lorenzo Vigas, Guillermo Arriaga. Réžia: Lorenzo Vigas. Kamera: Sergio Armstrong. Strih: Isabela Monteiro de Castro. Účinkujú: Alfredo Castro, Luis Silva, Jericó Montilla, Catherina Cardozo, Jorge Luis Bosque, Greymer Acosta, Auffer Camacho, Ivan Pena, Joretsis Ibarra, Yeimar Peralta, Scarlett Jaimes a ďalší.
Slovenská premiéra 3. novembra 2016
Keď sa na jeseň stretnú v kinách Projekt 100 s prehliadkou B2C, vyzerá Slovensko ako krajina tých najnáročnejších filmových divákov. Zlatého leva benátskeho filmového festivalu vlani získal debut venezuelského scenáristu, režiséra a producenta Lorenza Vigasa (nar. 1967). Na scenári spolupracoval s Guillermom Arriagom – dvorným scenáristom Alejandra Gonzáleza Inárritua. Venezuela film vyslala do hry o nomináciu na Oscara. To, čo sa začne ako sex pouličného prostitúta so zazobaným päťdesiatnikom, sa podľa slov distributéra „náhle zmení na mlčanlivý a nevyrovnaný vzťah, v ktorom sa obaja aktéri snažia prekonať prvotný odstup a jazvy z vlastnej minulosti, znepokojujúci sled nedohovorených útržkov, ktorých sila spočíva práve v odstupe, ktorý si film od svojich postáv udržuje“.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.