Toni Erdmann (Nemecko-Rakúsko 2016)

toni erdmann162 minút.
Scenár a réžia: Maren Ade. Kamera: Patrick Orth. Strih: Heike Parplies. Účinkujú: Peter Simonischek, Sandra Hüller, Lucy Russell, Vlad Ivanov, Hadewych Minis, Trystan Pütter, Ingrid Bisu, Radu Banzaru, Thomas Loibl, Michael Wittenborn, Alexandru Papadopol, Hans Löw, Nicolas Wackerbarth, Ruth Reinecke, Jürg Löw, a ďalší.
Slovenská premiéra 27. októbra 2016
Neočakávaný festivalový hit tohto roka nakrútila u nás málo známa nemecká herečka, scenáristka, producentka a režisérka Mare Adeová (nar. 1976). Publikum veľkých svetových festivalov ju však pozná už dlhšie – a jej najnovší film si odniesol ceny federácie kritikov Fipresci z festivalov v Cannes aj v San Sebastiane. Rozpráva o penzionovanom učiteľovi, ktorý sa úporne, no prevažne márne, usiluje opraviť pokazené vzťahy s dospelou dcérou, pracujúcou v medzinárodnej firme v Bukurešti. Keď neuspeje ako rodič, nasadí do boja svoje šialené alter ego menom Toni Erdmann.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.