Oheň na mori (Taliansko – Francúzsko 2016)

Ohen na moriFuocoammare
108 minút.
Scenár, réžia, kamera, produkcia: Gianfranco Rosi. Strih: Jacopo Quadri. Hudba: Stefano Grosso. Účinkujú: Samuele Pucillo, Maria Costa, Pietro Bartolo, Samuele Caruana, Giuseppe Fragapane, Francesco Mannino, Maria Signorello, Mattias Cucina, Francesco Paterna a ďalší.
Slovenská premiéra 20. októbra 2016
V roku 2013 získal hlavnú cenu benátskeho festivalu taliansky dokumentarista Gianfranco Rosi za esej o živote na periférii Ríma Sacro GRA. O tri roky neskôr triumfoval na Berlinale dlhometrážnym dokumentom Fuocoammare o tom, ako novodobé sťahovanie národov zmenilo život na stredomorskom ostrove Lampedusa. Očami dvanásťročného Samuela sledujeme, ako imigranti z Afriky ovplyvňujú po stáročia nemenný spôsob života na kedysi tichých Pelagických ostrovoch, ktoré majú bližšie k Tunisku či Malte ako k Taliansku. Asociácia slovenských filmových klubov snímku zaradila do prehliadky Projekt 100. Súčasťou predstavenia je krátky animovaný film Superbia v maďarsko-česko-slovenskej koprodukcii.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.