Toto je náš svet (USA 2016)

Captain FantasticCaptain Fantastic
118 minút.
Scenár a réžia: Matt Ross. Kamera: Stéphane Fontaine. Strih: Joseph Krings. Hudba: Alex Somers. Účinkujú: Viggo Mortensen, George MacKay, Samantha Isler, Annalise Basso, Nicholas Hamilton, Shree Crooks, Charlie Shotwell, Trin Miller, Kathryn Hahn, Steve Zahn, Elijah Stevenson, Teddy Van Ee, Erin Moriarty, Missi Pyle, Frank Langella a ďalší.
Slovenská premiéra 13. októbra 2016
V lesoch na severozápade Spojených štátoch žije Ben (Viggo Mortensen), ktorý v srdci divokej prírody podľa svojho presvedčenia veľmi neortodoxne vychováva svojich šesť detí. Nečakané udalosti ich však donútia opustiť utópiu a vydať sa do skutočného sveta. Zrážka s realitou je krutá a kladie nemálo nástojčivých otázok. Projekt 100 uvádza do slovenských kín snímku Captain Fantastic amerického herca a režiséra Matthewa Brandona Rossa, ktorá je jeho scenáristickým debutom. Rovnako ako jeho celovečerný režijný debut 28 hotelových izieb (2012) ho uviedol festival Sundance, ale premiéru mal na festivale festivalov v Cannes, odkiaľ si odniesol cenu za réžiu v sekcii Un Certain Regard. Zdobia ho aj ocenenia z festivalov v Deauville, Karlových Varoch, Melbourne, Miskolci, Palm Springs, Puchone a Seattle a my sme zvedaví, ako sa mu bude dariť v drsnej realite filmovej distribúcie mimo utopického festivalového sveta.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.