Kubo a kúzelný meč (USA 2016)

kubo a kuzelny mecKubo and the Two Strings
102 minút.
Scenár: Chris Butler, Shannon Tindle, Marc Haimes. Réžia: Travis Knight. Kamera: Frank Passingham. Strih: Christopher Murrie. Hudba: Dario Marianelli. V slovenskom znení účinkujú: Richard Labuda, Helena Krajčiová, Filip Tuma, Petra Polnišová, Miroslav Trnavský, Zuzana Kronerová, František Kovár, Dušan Szabó, Adriana Vozáryová a ďalší.
Slovenská premiéra 6. októbra 2016
V sprievode umnej no drzej Opice a vystatovačného Chrobáka sa malý jednooký rozprávač príbehov Kubo stavia zoči-voči svojmu temnému prekliatiu. Musí nájsť otcovu zbroj, aby zvíťazil v súboji so zlom, ktoré hrozí zničiť všetko, čo je mu drahé. Producent animovaných snímok Norman a duchovia a Škatuliaci Travis Knight debutuje réžiou celovečerného klasicky animovaného fantastického filmu Kubo and the Two Strings. Na príbehu spolupracovali tvorcovia podpísaní pod filmami ako Koralína a svet za tajnými dverami, Mŕtva nevesta, Príbeh o Zúfalčekovi a iných. Film so stereoskopickým obrazom 3D vznikal s rozpočtom 60 miliónov dolárov tradičnou bábkovou animáciou stop-motion v známych štúdiách Laika, riaditeľom ktorých je debutujúci režisér. V origináli postavy narozprávali hviezdy ako Matthew McConaughey, Charlize Theron, Rooney Mara, Ralph Fiennes, George Takei či Art Parkinson, predstaviteľ Rickona Starka zo seriálu Hra o tróny. Kritika doma v Spojených štátoch neskrýva nadšenie.
Foto: CinemArt

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.