Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej (USA-Belgicko-Veľká Británia 2016)

domov pre neobycajne detiMiss Peregrine's Home for Peculiar Children
127 minút.
Scenár: Jane Goldman. Réžia: Tim Burton. Kamera: Bruno Delbonnel. Strih: Chris Lebenzon. Hudba: Michael Higham, Matthew Margeson. Účinkujú: Eva Green, Asa Butterfield, Samuel L. Jackson, Ella Purnell, Allison Janney, Chris O'Dowd, Terence Stamp, Rupert Everett, Milo Parker, Kim Dickens, Judi Dench, Ella Wahlestedt, Pixie Davies a ďalší.
Slovenská premiéra 29. septembra 2016
Už svojím románovým debutom zaujal americký autor Ransom Riggs čitateľov i kritikov a prvotinu Domov slečny Peregrinovej pre neobyčajné deti úspešne rozpracoval do trilógie, ktorá zaznamenala miliónové predaje. Magické dobrodružstvá detí s nadprirodzenými schopnosťami písal podľa autentických bizarných dobových fotografií, ktoré tvoria ťažisko kníh. Filmovej adaptácie sa ujal klasik Tim Burton. Spolu so scenáristkou bez zábran menili postavy, ich charaktery i samotný príbeh. O tom, že film sa nerodil ľahko, svedčí aj fakt, že pôvodný dátum premiéry 31. júla 2015 sa päťkrát zmenil a producenti držia výšku výrobných nákladov v tajnosti.
Foto: CinemArt

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.